HARA LINIE CVIČENÍ

10.01.2012 19:18

 

HARA LINIE-CVIČENÍ

 

Jak se sladit s účelem svého života

 

 

 

Představte si kuličku energie uvnitř svého těla umístěnou na jeho středové linii asi 3 cm pod pupkem. Tento bod je těžištěm fyzického těla. Je to bod, který se nazývá Tan tien. Jeho tón drží naše tělo ve fyzické manifestaci. Hara linie a Tan tien mají obvykle zlatou barvu. Při tomto cvičení se změní barva Tan tienu na červenou. Postavte se do širokého stoje rozkročného tak,  aby vaše chodidla byla od sebe vzdálena asi 90 cm a pokrčte  kolena ta, jak vidíte na obrázku A. Vytočte kolena do strany tak, aby kolena zůstala ve stejné pozici, to znamená směřovala dopředu. Srovnejte si páteř. Vezměte do ruky pramínek vlasů, který máte přesně na temeni hlavy. Zatahejte se za ně tak, abyste mohli cítit, kde přesně máte střed vrchní části hlavy. Teď si představujte, že na tomto pramínku visí celé vaše tělo.. to srovná vaše tělo svisle se zemí. Dejte špičky prstů obou rukou k sobě a obě ruce položte na Tan tien (obr.B). Pociťujte bod Tan tien uvnitř svého těla a zahřívejte ho. Rozpalte ho tak, aby zčervenal. Když se s tímto bodem spojíte, za chvíli se začne ohřívat celé vaše tělo.Pokud k tomu nedojde, nepodařilo se vám s bodem Tan Tien spojit. Zkoušejte to znovu tak dlouho, než se vám to podaří.

Obrazek

Když už je to v pořádku, přeneste své vědomí do žhavého, tekutého jádra země. Spojte ruce do trojúhelníku tak, aby špičky prstů směřovaly dolů do země a umístěte je přímo před Tan tien (obr.C). Prociťujte spojení mezi zemským jádrem a svým bodem Tan tien. Teď začnete cítit opravdové horko, tolik pílícího tepla, až se začnete potit. Můžete dokonce uslyšet i zvuk podobný tomu, který vydávají mistři bojových umění před tím, než udeří. Jestliže máte otevřené vyšší smyslové vnímání, uvidíte, že váš Tan tien má červenou barvu. Také uvidí to tenkou linii světla podobnou laserovému paprsku, který spojuje Tan tien a zemské jádro. Ale funguje to, i když to nevidíte.

 

  Teď nasměrujte prsty pravé ruky do Tan Tienu a dejte levou dlaň tak, aby směřovala k pravé straně těla se špičkami prstů směřujícími dolů. Levou ruku držte před Tan tienem (obr.D). Zůstaňte v této pozici, doku udržíte rovnováhu. Teď přeneste vědomí do vrchní části hrudníku asi 7,5 cm pod krční jamku a opět na střední linii těla. Tady se nachází koule rozptýleného světla. Toto světlo nese píseň vaší duše, jedinečný tón, kterým přispíváte do symfonie Univerza. Nese vaše toužení, které vás vede životem k tomu, abyste naplnili duchovní cíl vašeho nynějšího života. Dejte špičky obou rukou k sobě a obě ruce položte na Sídlo duše nacházející se ve vrchní části hrudníku, tak jak jste to předtím dělali u bodu Tan tien.. Když je s tímto místem spojíte, můžete mít pocit, jako kdyby se ve vašem hrudníku naplnil nafukovací míč vzduchem. Můžete se cítit příjemně a v bezpečí. Prociťujte tu sladkou touho, která ve vás spočívá. Sídlo duše se podobá rozptýlenému světlu kolem plamene svíčky, ale má purpurovo-modrou barvu. Rozšiřte světlo této barvy ve své hrudi

Obrazek

 Teď ponechte na sídlu duše pouze pravou ruku a prsty levé dlaně směřující dolů k zemi přemístěte na bod Tan tien.Dlaň levé ruky bude otočená k pravé straně těla (obr.E). Prociťujte linii hara, která probíhá přímo dolů ze Sídla duše přes Tan tien dolů do země. Když silně vnímáte toto spojení, přesuňte se k následujícímu kroku.

Obrazek

  Levá ruka zůstane ležet na stejném místě prsty pravé ruky zvedněte nad hlavu. Tyto narovnané prsty držte tak, aby prostředníček mířil k Bodu individualizace, který je umístěn asi tak 1 m nad vaší hlavou (obr.F). Prociťujte linii hara, která stoupá ze sídla duše přes vaši hlavu až k malému obrácenému trychtýři u Bodu individualizace. Tento vstup vypadá opravdu jako malý vír nebo trychtýř, jeho širší konec míří na vaši hlavu. Vnímat toto místo je asi nejtěžší. Pokuste se o to. Bude vám to asi chvíli trvat. Tento vír představuje první místi individualizace ležící mimo Božskou přirozenost neboli jednotu. Jestliže se vám podaří dostat linii hara přes Bod individualizace, zmizí do světa bez forem. Při přechodu přes Bod individualizace můžete pomocí mimosmyslového vnímání slyšet zvuk podobný tomu, jako když vytáhneme z láhve krokovou zátku. Okamžitě, jakmile se to stane a vy se spojíte s tímto světem, budete cítit, že máte tisíckrát víc síly. Náhle se ve vašem nitru všechno ztiší a vy cítíte, že jste mostem, kterým prochází síla-vaše linie hara je srovnaná. Počkejte pár minut, aby se tato linie stabilizovala. Potom přesuňte svou pravou ruku dolů nad sídlo duše tak, aby prsty mířily nahoru a dlaň byla obrácená k levé straně těla. Tato pozice bude pro vás příjemnější. Levá ruka zůstává nad bodem Tan tien, prsty míří dolů a dlaň směřuje doprava (obr.G).

 

 Vnímejte celou linii hara a tyto tři body. Srovnejte ji se svým záměrem. Zaměřte se na to, aby byla rovná, jasná a silná. Myslete na svůj záměr až do chvíle, než ucítíte, jak je pevný, jasný a silný. Zase srovnejte tělo, jako by viselo na vlásku, který máte přesně uprostřed hlavy na jejím vršku. Zastrčte hýždě trochu pod sebe a postavte se do širokého stoje rozkročného (chodidla ve vzdálenosti asi 90 cm od sebe) a hodně pokrčte kolena. Kolena by měla být přímo nad chodidly. Potom prověřte vnitřním zrakem, zda jsou všechny body silní, pevné a nabité. Jestliže pociťujete, že v některé oblasti to není v pořádku, zaměřte svou pozornost na tuto oslabenou oblast. V této oblasti je potřeba pracovat na uzdravování. Slaďte linii hara a zvětšete body, jak dokážete nejvíce.

Obrazek

 Když sladíte první Bod individualizace s posvátnou duchovní touhou a s jedinečným tónem, který složil vaše tělo pocházející z matky Země-sladili jste se se svým životním záměrem a cílem. Nemusíte dokonce ani přesně vědět, co to je, ale jste s ním sladěni a vaše cíle budou automaticky v souladu s vaším  životním záměrem, dokud udržíte toto sladění.