Záhadná lymfa

26.04.2016 12:37
Fotka uživatele Jitka Bičíková / Záhadná lymfa.
Jitka Bičíková / Záhadná lymfa

OTOKY, OTOKY, OTOKY - jejich DUCHOVNÍ PŘÍČINA !!

Vypovídají o vás, že uštváváte samy sebe, jste na sebe zbytečně nadměrně kritičtí a tvrdí. Nandaváte si na svá bedra více než můžete unést, neumíte odpočívat a snažíte se vše najednou a co nejvíce toho stihnout. Na úkor toho, co vaše tělo (nejen nohy) zvládne. Ale tím si "hrajete doslova s ohněm" a zkoušíte co tělo vydrží.

OTOKY KONČETIN:
Nohy - OTOKY - na vás křičí: „Zastav se, už tě nemůžeme unést, jsme unavené, už nechceme jen stát a stále někam běhat, chceme v klidu odpočívat, proč nás tak stále zbytečně honíš, když tě to stejně nedělá šťastnou?!“.

Neposloucháte tělo, jen mozek, rozum a hlavu. Vaše nohy vám začnou pak stávkovat, abyste se zastavili a začali nad sebou a svou „honbou nikam“, přemýšlet.

NA OTOKY TRPÍ JEDINCI, kteří by nejraději byli v jediném okamžiku na několika místech najednou. Jsou to ty ženy, které často říkávají: "nic nestíhám, nemám stále čas, potřebovala bych se rozkrájet, naklonovat a nafouknout čas, abych všechno stihla, nemám na nic a nikoho čas, natož sama na sebe."

Tyto ženy mívají problém rozpoznat co opravdu za úkoly plnit musí, a co ve skutečnosti NEMUSÍ. Mají pocit o hodně věcích ŽE MUSÍ, i když ve skutečnosti to tak často není A JE TO JEN JEJICH POCIT A ŠPATNÝ PROGRAM. Naopak zbytečně si samy na bedra nakládají. Snaží se vše stihnout doslova v "poklusu".

Neumí a stydí se odpočívat. Zakazují si samy odpočívat. Když jsou chvíli v klidu, trpí výčitkami, že „nic nedělají“ a úkoly a povinnosti jim utečou a nic pak nestihnout dohnat. Mívají pocit, že je odpočinek "zbytečný" a že odpočívat je „něco špatného“ a zakázaného! Že si ho nezaslouží!!! Nadbytkem plnění úkolů trestají samy sebe a proto i v noci někdo často cítí "pohyb a bolest nohou". Jsou totiž v poklusu i v noci - TO JSOU PAK NOČNÍ KŘEČE A "divné" BOLENÍ KONČETIN.

Otoky trpí vždy většinou nadměrně aktivní lidé, kteří mají potřebu všechno stihnout a všude být. Tam, kde je u člověka hodně aktivit, povinností, událostí. Otok vzniká zvýšením únikem tekutiny mimo cévy, jejím nevstřebáním a hromaděním v tkáních. 
Tekutinou v OTOKU tiší vnitřní horký žár a napětí. V minulosti jste zažili nějakou situaci, těžkou životní epizodu, kterou byste ze svého života nejraději vymazali a byli rádi, kdyby se vůbec nestala. Snažíte se na něj zapomenout jinými zážitky, tím to natolik potlačíte a zasunete hodně hluboko pod povrch, ale přitom ho stejně nevstřebáme a on se o stále objevuje, stagnuje ve formě OTOKU.

NADMĚRNÉ ZAVODNĚNÍ TĚLA - DUCHOVNÍ PŘÍČINA:

Kdykoliv Vám oteče nějaká část těla, vždy je to zapříčiněno tím, že nesete v sobě SILNÉ emoce z minulosti, které je potřeba uvolnit.
Kvalitní proudění lymfy JE O ZBAVOVÁNÍ SE zloby, nešvarů, neodpuštění, křivd a srdečních starých neopuštěných bolestí. Často z minulosti. Má nás naučit vyčistit naše negativní myšlení, zbytečně neulpívat na zbytečnostech a přehnaně se v nich pitvat. Nechat minulost minulostí a nekrmit ji, neživit se. Uzavřít ji.

Kdo nemá zdravou LYMFU, nemá radost v životě. Lymfa je tekutina radostí, stejně jako krev. Když lymfa v nás „houstne“, radost v životě se co nejvíce obrací k nám a žijeme jen starostmi všedních dní. K jejímu rozproudění se musíme naučit se více radovat, i z maličkostí, hrát si, užívat si života a nebrat naše starosti tak vážně. Více se odosobnit nad prožíváním mezilidských vztahů, a brát více vše s nadhledem a s úsměvem. Kdo tohle dnes umí? Málokdo z nás. Pár jedinců. Také proto problémy s lymfou rapidně stoupají každým dnem….

Žijeme více starostmi než radostmi. Jen se rozčilujeme nad nespravedlivostí života a situací, vztahů, hněv nás pojídá a stagnujeme v naší lymfě. Radost je nejlepší a největší LÉK NA LYMFU.

s láskou k lymfě

Jitka B.
lymfoterapeutka a Autorka knih O ZÁHADNÉ LYMFĚ A OTOCÍCH
www.zahadnalymfa.cz