Proč používat tělové svíce?

26.04.2016 14:45
 

Proč používat tělové svíce?

6. dubna 2016

„V celém těle máme velké množství drah: kromě cévních, mízních, nervových a dalších, máme i dráhy energetické. Vše je postaveno na energii. Aby tělo bylo zdravé, energie musí proudit. A pokud se nám do té dráhy postaví nějaká překážka, blok – fyzický či emocionální, tělová svíčka vytáhne překážku, energie může dál proudit a tělo nemá důvod, proč by bylo nemocné,“ popisuje Věra Michková, zdravotní sestra a terapeutka, která má licenci na výrobu tělových a ušních svící.

 
Věrko, spousta lidí možná slyšela o ušních svících, ale nevědí, že existují i tělové svíce. K čemu jsou dobré a proč bychom je měli používat?

 

Tělové svíce Věry Michkové.Tělové svíce Věry Michkové.

 

Tělové svíčky jsou trubičky podobné jako ty ušní svíčky, akorát mají větší průměr, takže zasáhnou větší oblast. A skvělé je, že se dají až na pár výjimek přiložit kamkoliv na tělo, kde nás bolí zatuhlý sval, záda, uskřinutý nerv. Mají výhodu, že vytahují z oblasti, která je postižena, záněty, otoky, drobné usazeniny, kamínky, dokonce i toxické jedy. Vyrábím svíčky ze včelího vosku, který pohlcuje těžké kovy – takže jsou svíčky i detoxikační. Při aplikaci funguje komínový efekt, tělo se očistí a uvolní se energetická dráha.
Svíčky mají i tu výhodu, že nevytahují jen z místa, kde ji aplikujeme. Tím, že nahoře hoří, prohořívá i do jemněhmnotných těl a tam spaluje energie, které potřebují očistit: myšlenky, negace, bioplyny ze zánětů apod., takže nám očišťují i auru. Fungují jako přirozená detoxikace těla a zároveň očišťují naše jemněhmotné tělo.

A dají se svíčky používat i preventivně?

Ano, určitě. Jsou skvělé i na psychické problémy. Například tzv. turbo svíce (největší svíce –pozn.red.) prohořívají až do mentálních a karmických těl. Je známo, že nejenom, jak vypadáme, působí na druhé lidi. Už když někam vstoupíme, lidi na to reagují. To je tím, že my si kolem sebe nosíme obal ze svých myšlenek, emocí, pocitů a ti druzí to na nevědomé úrovni cítí. Svíce vlastně fungují tak, že nás pomáhají rozjasnit, uklidnit a mají velký dopad na povzbuzení psychiky.

Kolik svící se používá a kde nejlépe?

Někdy stačí jedna svíčka na zklidnění. Je příjemné aplikovat svíci na bříško. Je to oblast, kde si nosíme emoce a strachy. Další úžasné místo je na čele v oblasti třetího oka, protože se svící čistí hlava od všeho chaosu, co v ní nosíme. Jakmile vyčistíme hlavu, může se do ní nalít zase ta úžasná čistá energie. Navíc svíce v tom místě aktivuje i produkci serotoninu, takže se nám zlepší nálada. S oblibou jsem to aplikovala na synovi, když studoval. Když přijel na víkend domů, byl vždy unavený, táhlo ho to k zemi. Po svíčce vždy pookřál a už měl sílu jít za kamarády. (smích)

Další místo, na které nedám dopustit, je jamka mezi šestým a sedmým krčním obratlem. Tam nám hodně sedají emoce a strachy a věci, na které na nás někdo „hodí“ a my si to vezmeme osobně. Je dobré do toho zapojit i mentální léčení. Při zapálení svíčky si můžeme vložit i prosbu, například že prosíme, aby nám pomohla vytáhnout všechny neduhy a starosti. Sami nejlépe víme, o co požádat. Ty nejjednodušší věci nejlépe pomáhají.

 

Věra MichkováVěra Michková

 

Zažila jsem lidi, kteří už dopředu pochybovali o tom, že taková obyčejná trubička může pomoct. Říkám si, že si ten účinek tím dost zabrzdí. Je to tak?

Je pravda, že jsem taky o spoustě věcí pochybovala. Neměla jsem třeba ani víru zkoušet. Ale je fakt, abych mohla něco předat jako mou zkušenost dál, tak jsem to potřebovala nejdříve vyzkoušet. Ale neznamená to, že když se to osvědčilo mně, bude to platit i pro toho druhého. A zase – když ten druhý to nezkusí, tak neví. Zkoušením si obohatím život o něco, co třeba mi může pomoci s něčím, s čím si nevím rady.

Jak je ta technika stará?

Je to hodně let staré. Už se ani neví, kam ty kořeny spadají. Techniku používali už staří Keltové a Slované. Naši předci byli moudří. A mám pocit, že se zase k té moudrosti a přírodě vracíme. Už jenom tím, že si člověk aplikuje svíci a dá si tam svou pozornost, zklidní se a do daného místa jde energie. Najednou se začíná věnovat sám sobě.

Když nám něco je, naše tělo a duše volá po tom, abychom se zastavili a zeptali se: „Co potřebuju já, aby mi bylo hezky?“ To můžu poznat jedině ve chvíli, když se zklidním, věnuju si pozornost a začnu se sebou zabývat. A i ty svíčky v tom mohou pomoci. Už jenom tím, že si pro sebe vyčlením čas, věnuju si pozornost a lásku. Protože co chce dítě, když je nemocné? To mám ze svého dětství. Vždycky, když mi chyběla láska, tak jsem byla nemocná. Nebo děti zlobí. Chtějí pozornost. Protože už nejsme děti, jsme dospělí, tak si ji v první řadě potřebujeme dávat sami sobě.

Když jdeme do klidu, jsme ve svém středu a nejvíc si věříme. Je tam sebedůvěra. Tohle doporučuju jako první pomoc téměř při všem.

Většinu lidi dávají složitá řešení a složité pomůcky a tady jsou překvapení tím, že je to tak jednoduchá věc. Prázdná trubička.

Každý záporný postoj nás odřezává od něčeho. Třeba od šance. Ale neznamená to, že je to špatně. V žádném případě. Každý potřebujeme ke svému životu jiné zkušenosti. Nevíme, jaké poslání tady mají druzí. Co jsem prožívala v životě, vždycky k něčemu bylo. Když jsem padala a trápila jsem se, dozrálo to do stavu, kdy jsem už toho všeho měla dost a řekla jsem si: „Když můžou být ostatní šťastní, proč já mám pořád trápení?“ Díky tomu jsem se dostala tam, kde jsem dnes. Začala jsem zkoušet věci, které jsem byla ochotná přijmout. Problémy máme většinou s tím, co nepřijímáme. To nám dělá většinu neplech v životě.

Ty naše strachy…

 

Aplikace ušních svící.Aplikace ušních svící.

 

Jsou to bloky. Strach je vlastně velká emoce, vibrace, která je jen o tom, že nevíme, že něco funguje. Anebo jsme si k dané věci vytvořili nějaký záznam, postoj. To už ale bylo. Žije se teď a tady. Když ke mně přijdou lidi, snažím se je směřovat co nejvíc do okamžiku teď a tady. Není tam prostor pro myšlenky, které by řešily něco, co už třeba dávno neplatí. Toho můžou docílit třeba i tou svíčkou, protože odvedou pozornost a zastaví mysl. Speciálně u aplikace na čele, na třetím oku, se do hlavy dostane řád. Naše hlava je najednou „prázdná“ a my jsme otevřeni tomu všemu, co je kolem.

Úžasné účinky mají i ušní svíčky. Kdo nemá právě zánět středního ucha nebo problémy s bubínkem, tak i použití ušních svící působí velmi harmonizačně, obzvlášť pokud máme plnou hlavu před spaním, tak nás to zklidní. Ve vnitřním uchu je zakončení systémů zažívání, srdečně-cévního, psychiky.

Znám to. Při aplikaci je mi vždy tak dobře, že se mi ani nechce vstávat. (smích)

Ano, lidi se při tom dostanou do stavu jsem teď a tady a je mi hezky. To je ten pocit, který když jednou zažijeme, už aspoň víme, co máme chtít. Protože často lidi ani nevědí, co mají chtít.

Čím míň myslím, tím líp. Mysl je ta, která nám dává další překážky. Intuici máme všichni, jen ne všichni v ní, respektive v sebe věříme.

A pokud děti trpí často na záněty uší?

Pro děti jsou svíčky taky vhodné. Ale je dobré se podívat i hlouběji do rodiny, co se tam děje, protože nic nechodí samo. Většinou je to klima, že se nám něco nedaří, že nás něco trápí, že je někde dusno. Uši jsou o citu, patří k elementu vody. Co nemůžu slyšet a trápí mě? Na to jsou pak skvělé třeba konstelace. Děti jsou vlastně takovým ventilem, když se v rodině někdo trápí.

 

Obsah svíce po aplikaci.Obsah svíce po aplikaci.

 

V příručce o používání svící jsem viděla i fotky aplikací na zvířatech. To by mě nenapadlo.

Svíčky totiž nemají žádné vedlejší účinky, takže jsou opravdu pro všechny. Funguje tam jen aktivní podtlak. Zvířátka jsou citlivější k přírodě, umějí si samy říct dost.

A jsou nějaké kontraindikace, kdy svíčky nepoužívat?

Určitě nepřikládat na oblast temene, abychom se neodřízli od země. Nedáváme přímo na srdce, na sliznice a do otevřených ran. Pokládáme vedle postiženého místa, urychluje to hojení.

Dávám si proto otázky. Je to někdy těžké, ale je dobré vědět: „Co očekávám?“ A být k sobě upřímný.

Svíčky prý působí i na čakry?

Pročišťují fyzické tělo, ale i to jemnohmotné. Doporučuje se začínat první čakrou a každý den pokračovat s další čakrou. Na sedmou čakru pokládáme před hranici vlasového porostu na čele. Samozřejmě takto můžeme pročistit i zadní čakry, tam máme minulost.

Mám pocit, když tě poslouchám, že svíčky mohou být takovou branou k sebepoznání a sebeléčení. Zažila jsi někdy, že to klienta posunulo tak výrazně dál?

Zažila jsem zdravotní sestřičku, která měla časté deprese. Byla u mě jednou a aplikovaly jsme svíci na třetí oko a do pupíku. Pak už se mi neobjevila, tak jsem nevěděla, co se stalo. Pak jsem se však dověděla, že se jí udělalo tak dobře, že najednou dostala odvahu a jasnou mysl, co chce v životě. Přestěhovala se a změnila místo a deprese zmizely.

A ty si svíčky i vyrábíš…

Ano. Je to takové zhmotnění mé kreativity a  lásky, co do toho dávám. Celý život jsem si totiž říkala, že nejsem moc zručná! Ze začátku jsem měla docela nedůvěru v sebe, protože jsem si namluvila, že nejsem manuálně zručná. A tady se potvrdilo to, že němá člověk věřit ani sám sobě. (smích) Že si to má zpochybnit. A když mi lidi začali svíčky chválit, že jsou krásné, tak to bylo pro mě potvrzením toho, že to bylo ve mně. Moje svíčky jsou vlastně zpochybněním pravdy, ve kterou jsem věřila. Takže doporučuju lidem nevěřit sobě vše. Bůhví, kde to vlastně sebrali. (smích)

Kontakt: https://harmonickyzivot.webnode.cz/
Kalendář akcí: https://harmonickyzivot.webnode.cz/kalendar-akci/

 

 

Autor článku: Bára Pečová