Nádí, kanály životní energie

01.09.2014 17:57

Před pár lety jsem se použít k návštěvě homeopata k léčbě opakující padání vlasů problém, že by se diagnostikovat příčinu kontrolou svůj tep také známý jako Nadi Pariksha (pulsní vyšetření). Překvapivě, ona by poukázat na pravé příčiny, jednoduše tím, že zkoumá tok energie v nadis.

Ve starověké indické medicíně, nádí jsou kanály, nebo energetické dráhy, které přenášejí Prana nebo životní sílu v celém těle a spojují ve speciálních energetických bodů zvaných čakry .

Sanskrit slovo "Nadi" pochází z kořene "Nad", což znamená, že pohyb, tok, nebo vibrace.To, jak jsou důležité pro zdravé fungování našeho fyzického těla žíly a tepny, nádí proplést naše fyzické nervy, stejně jako jemné obvody (jóga nádí) na mysli, já, na vědomí matice, která podporuje naši fyzickou přítomnost od neviditelné dimenze existence.

Ilustrace ukazuje nádí a hlavní a vedlejší čakry

Ilustrace ukazuje nádí a hlavní a vedlejší čakry

Prana musí volně proudit přes systém zdravé; když zeslábne, nebo přeplněné, to vede ke špatné fyzické a duševní zdraví. Často bolestné životní zkušenosti vedou k překážkám a nakonec zdravotní strasti, takže otevření těchto kanálů je důležitá pro celkovou pohodu.

Tělo je plná nesčetných nadis, které nemohou být počítány. Tantrická stát moudrost, že existují 72.000 nádí v lidském těle je 14 hlavních nádí z nichž sušumná, Ida a Pingala jsou považovány za nejdůležitější.

nádí jsou energetické kanály, které nesou prány životní sílu v celém těle

Nádí jsou energetické kanály, které nesou prány v celém našem těle


Ida nadi

Ida, spojené s energií Měsíce, představuje ženský aspekt naší osobnosti a je často zobrazen jako bílá. To je také prvek Yin v čínské filozofii. Ida ovládá funkci parasympatické nervové soustavy , která uklidňuje mysl i tělo, protože to souvisí s emocemi, pocity a vzpomínky.

Když Ida příliš silný nebo dominantní, únava, deprese, introverze, a neschopnost vidět věci s jasnou perspektivou může převzít.

Pingala nadi
Zatímco pingala, spojené s energií ze slunce, představuje mužský aspekt naší osobnosti a je často zobrazen jako červená. Řídí sympatický nervový systém, stimuluje činnost a plánování těla a mysli. Pingala nadi je zodpovědný za logické, racionální a analytické intelektu. Pingala je také prvek Yang v čínské filozofii.

 
Ida Nadi kanály energie díky vlevo nosní dírky pingala Nadi kanálů přes pravou nosní dírkou

Ida je směrována přes levou nosní dírku a pingala Nadi přes pravou nosní dírkou

Když Pingala jsou podezřelé, kvůli shonu městského života, můžeme mít potíže se spánkem, soustředěním, nebo se můžeme stát úzkost, podrážděnost a impulzivní.

 

Ida a Pingala začít a skončit na levé straně a na pravé straně, resp sušumná, pohybující se ve spirálách, jako je DNA šroubovice, přechod na každé čakře, nebo energetické portálu. Anahata Menon, šamanské léčitel a mystik na Anahata Foundation , vysvětluje: "Je to interakce mezi těmito dvěma odlišnými ale vzájemně se doplňujících energetických drah, které řídí naše mentální procesy, intuici a činností, které se koná mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku. Posvátný svazek mezi mužem (sluneční nebo den) a ženy (měsíční, nebo v noci) aspekty našeho duchovního charakteru tvoří základ většiny evolučních esoterické cesty. "

Sušumná

Sušumná je centrální kanál energie v lidském těle, které běží od základu páteře na temeno hlavy a přenáší energii kundalini, prvotní evoluční síly uvnitř, směrem nahoru, jak je probuzen přes praxi jógy a meditace.

Sušumná nadi pouze otevře a volně proudí, když Ida a Pingala nádí jsou vyvážené a jasné, takže čištění všech tří nadis jsou důležité pro celkové zdraví, wellness těla a mysli, a jeden může také zažít duchovní růst.

Řekl Anahata, "Nicméně, jako spiritualista, i když já osobně využívat všechny technické detaily starověké moudrosti a ezoterických umění, nemám posedlí nad nimi. Pokud náš duchovní nutkání nebo záměr je v souladu s nekonečnou expanzi vědomí, potenciálu a vědomí, k lásce, k vyšším principům svobody a rovnováhy pro nejvyšší dobro všech, pak jakýkoliv upřímný duchovní praxi, ať už je to jóga, nebo závod duch medicína, buben lékařství nebo reiki, by tento proces účinně podporovat.

Jak se lidstvo je velký posun vědomí z kolektivní mysli, aby kolektivní srdce, věřím, že jemné technologie našich fyzických a éterických těl se zruší nebo odhalí sebe k nám a spontánně obnovit nebo opravit sami do stavu optimální rovnováhy a zdraví . "

V tradiční čínské medicíně, meridián je cesta přes které životní energie nebo qi proudí

v tradiční čínské medicíně, Meridien je cesta přes které životní energie nebo qi proudí

Chcete-li určit tok proudu v určitém čase na vědomí, tok dechu v chřípí. To levá nosní dírka má větší průtok vzduchu, pak Ida nadi převažuje. Když tok je větší v pravé nosní dírky, pak pingala převažuje. V případě, že tok se rovná, pak sušumná vládne.

Hatha jóga je technika, jóga, která se zaměřuje na řešení této rovnováhy. Meditace, Pranayam, dech práce a zvuku (nada nebo swara jóga) léčení jsou různé cesty, které lze prozkoumat do dosažení této rovnováhy stejně.

Surya Namaskara je běžný sled Hatha jógy ásany

Surya Namaskara je běžný sled Hatha jógy ásany

Dokonce i tradiční čínská medicína uznávají význam nadis nebo lépe známý jako, meridiány, a pracovat s podobným systémem jemných energetických meridiánů, jako v akupunktura, akupresura a karosářské práce.

Starověká moudrost, ať už je to indické ayurvédské procedury, jóga nebo čínské meridiány, jejichž cílem je seberealizace, a toto poznání umožňuje hlubší pochopení vnitřních krajin, které mohou být použity k transformovat naše životy!

 
Video:https://www.youtube.com/watch?v=bgh88NwkyGc