Česnek medvědí v soli

01.04.2016 17:04

Medvědí česnek v soli

 30 minut(y)+ 2 hodiny odležení
 Náročnost 1
 Vytisknout  Odeslat emailem


Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek, nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží 1 rok, tedy až do příští sezóny.
500 gmedvědího česneku
80 gsoli
sklenice s uzávěrem


1. Listy medvědího česneku opláchneme, necháme okapat, pak na jemno nožem nakrájíme
2. Promícháme ze solí a necháme 1-2 hodiny odpočinout, česnek pustí šťávu
3. Směs napěchujeme do čistých, vymytých sklenic, povrch zalijeme šťávou z česneku
4. Sklenice uložíme do lednice nebo na chladné míso, směs využíváme na dochucení omáček, polévek, pomazánek apod.