Vliv luny a 7 tipů jak jej využít

14.09.2014 15:18

lunaLuna má na nás vliv. Ovlivňuje naše tělo, pocity, zdraví, krásu, menstruační cyklus a mnoho dalšího. Je dobré s tím počítat a využít to ve svůj prospěch. Já a moje máma těžíme z vlivu luny už více něž 15 let. Velmi se nám to vyplatilo například v péči o vlasy. Chci se s Vámi  podělit ovšechny nejzajímavějších tipy, které Vám pomůžou vliv luny pozitivně využít, a s kterými mám osobní zkušenost. Jsou jednoduché, praktické a zcela zdarma.

Vliv luny

Vliv luny jsem si pro jednoduchost rozdělila do tří velkých oblastí:

  • VLIV FÁZE MĚSÍCE – vliv úplňku, novoluní, ubývajícího a dorůstajícího měsíce
    Luna je cyklická, neustále přibývá nebo ubývá. Tohoto poznatku můžeme využít mnoha rozličnými způsoby. Můžeme zvýšit účinnost detoxikačních kůr, využít zvýšenou schopnost těla vstřebávat vitamíny a minerály, snáze hubnout a nepřibírat, zesílit účinky meditací a vizualizací nebo zvýšit účinnost sbíranýchbylinek.
    .
  • Vliv lunyVLIV ZNAMENÍ – vliv luny ve znamení, kterým právě prochází
    Luna prochází každým znamením zhruba 2,5 dne. V daný okamžik zesiluje účinky jednoho astrologického archetypu a toho lze využít rozličnými způsoby. Znamená to totiž, že v některé dny je vhodný okamžik na některé věci a naopak. Výborně toho poznatku využíváme například v péči o vlasy a o celkové zdraví těla. Užitečné je znát nevhodné dny prooperaci. Znalostí vlivu luny ve znamení úspěšně využívá například pokrokové a efektivní lesnictví (kdy kácet, aby se dřevo nekroutilo…) a moudří zahradníci (kdy sázet/sklízet, aby Vaše zelenina byla nádherná).
    .
  • VLIV SYNCHRONNOSTI – vliv délky lunárního cyklu
    Není náhoda, že délka lunárního cyklu (od úplňku k úplňku) trvá stejně tak jakoženský menstruační cyklus 29,5 dne. I menstruační cyklus má své čtyři fáze, přesně korespondující s fázemi měsíce. Něco znamená, pokud žena menstruuje v období novoluní nebo úplňku. Také to, pokud je její cyklus delší než 29,5 dne a tudíž se ženská menstruace vůči fázím měsíce neustále „posouvá“.

faza luny

7 tipů jak vliv luny využít

Přečtěte si kde všude můžete vliv luny využít. Pokud Vás daná oblast zaujme, můžete si o ní přečíst více v příslušném článku, na který odkazuji.  Přeji příjemné objevy!

novoluni

1. Nepřibírat ale naopak hubnout

Luna není jediná páka na hubnutí, ale může Vám velmi pomoci. Stačí sledovat dvě věci – dorůstající a ubývající měsíc. Přečtěte si článek Vliv luny na hubnutí a detoxikaci a zjistíte mnohem více.

dorustajici_mesic

2. Zvýšit účinnost detoxikačních a výživových kůr

Naše tělo reaguje na vliv luny velmi citlivě. V určitých obdobích snáze vstřebává vitamíny a minerály a v jiných se zase snáze zbavuje jedů a odpadních látek.  Opět to souvisí s ubývajícím a dorůstajícím měsícem. Přečtěte si článek Vliv luny na hubnutí a detoxikaci a zjistíte mnohem více.

uplnek

3. Mít krásné a husté vlasy

Chcete-li znát mnohem více než jeden z neslavnějších a nejvěhlasnějších lunárních tipů pro krásné vlasy: stříhat si je pouze ve dnech Lva a Panny? Stáhněte si můj e-book: Luna v mých vlasech – 5 tipů pro krásné a husté vlasy. Těží z něj ženy i muži!

ubyvajici_mesic

4. Zesílit účinek meditací, vizualizací a afirmací

Žít v souladu s časem znamená například meditovat ve správný čas (Úplňkové meditace), používat vhodné afirmace na daná období (Kalendárium) nebo skoncovat s nevhodným návykem za novoluní (Síla novoluní).

novoluni

5. Rychleji se uzdravit

Každé astrologické znamení ovlivňuje určitou část těla či orgán. Toho lze využít a naplánovat jeho intenzivnější léčení, případně se vyhnout zákrokům v nevhodný čas (vrtání zubů, operace kolene, operace očí apod.). Jak na to i s příklady najdete v článku: Luna a zdraví

dorustajici_mesic

6. Sklidit zeleninu, aby dlouho vydržela a sbírat byliny, aby více léčily

Pokrokoví zahradníci a moudré bylinkářky vědí, kdy sklízet a sbírat byliny. Zkuste jeden tip a uvidíte sami. Své zkušenosti popisuji v článku Luna na zahradě.

uplnek

7. Vyhnout se konfliktům a hádkám a zvýšit harmonii ve vztazích

Luna neovlivňuje jen na naše tělo, ale i na naše emoce. Takže chcete-li snížit počet konfliktů, je dobré vědět co se v energetické rovině děje za úplňku a na co je třeba být pozorný. Více v článku Luna a emoce.


Zmiňované články, na která není ještě aktivní odkaz, pro Vás připravuji

autorka: Květa Kolouchová