VLASTNOSTI KRYSTALŮ

14.11.2011 18:02

 

Krystaly svou jemnohmotnou energií ovlivňují náš mentální a energetický systém. Pokud s nimi budeme pracovat, budeme schopni si udržet zdraví. Krystaly se po staletí užívaly k léčení. Ty, které se objevují v současné době, jsou obzvláště důležité, protože nám pomáhají uvolnit fyzické, emocionální a mentální bloky, které jsou výsledkem současné doby a současně nám ukázují možnosti přístupu k novému vědomí a jinému životního stylu. Barvy a energie, které nám nebyly v minulosti přístupné, se odrážejí v těchto krystalech. Je nalezeno více a více těchto krystalů. Přikládám některé z nich a zároveň uvádím lekce, které nás mohou naučit.

Ametyst nás učí skromnosti. Ego, což znamená jakýkoli systém přesvědčení nebo myšlenku, které nás oddělují od ostatních, nás drží zpátky. Pokud se naučíme skromnosti, necháme se více vést silami vesmíru. Ametyst nám připomíná nechat všechno být a důvěřovat. Tento jemný krystal nám ukazuje, že pokud necháme věcem volný průběh, jsme otevření více přijímat. Poté se můžeme nechat naplnit božskou láskou a moudrostí. Pročišťuje auru. Zklidňuje mysl. Angelit nám pomáhá rozvinout soucit a přijmout to, co nemůže být změněno. Pokud je vzdor rozpuštěn, tato uvíznutá energie je uvolněna. Poté může angelit probudit naše vědomí a zesílit naše vnímání, což prohloubí naše naladění a spojení s univerzálním věděním. Azeztulit se k nám dostane pouze když jsme na to připraveni. Rozšiřuje vědomí a zvyšuje vibrace. Nalaďuje na vyšší frekvence, na které jsme se schopni naladit, a urychluje spirituální rozvoj.

Černý obsidián odkrývá tajemství, mystéria a neznámé. Umožňuje nám se podívat na to, co je třeba vidět. Jeho energie nepočítá s lidskou křehkostí. Pomáhá nám ukázat skryté stránky našeho ega, jako sobectví, strach nebo strnulost, a tím přináší naše uvědomění. Poté, co uvolníme tyto negativní stránky našeho podvědomí, můžeme lépe fungovat v materiálním světě. Obsidián je také silně ochranný kámen vytvářející štít proti všemu negativnímu. Zajišťuje uzemňující lano vedoucí ze základní čakry až do středu Země. Pohlcuje negativní energii z okolního prostředí. Chrání majitele před duševními útoky. Uvolňuje zablokované energie, ulevuje od napětí. Pomáhá integrovat váš "stín."

Červený obsidián pomáhá léčit základní čakru a záležitosti týkající se přežití. Je vhodný pro lidi se sebedestruktivními sklony a pro lidi, kteří neustále zažívají pocit neúspěchu. Tyto kameny pomohou nasměrovat sílu a energii do tvořivého směru. Pomáhá tomu, kdo už hlouběji pracoval na uvolnění zneužití a traumatech z dětství, a kdo je připraven nechat tyto záležitosti úplně nechat odejít. Celestit otevírá spojení s energiemi vesmíru a tím probouzí spirituální rozvoj. Umožňuje uvést do rovnováhy intelekt a instinkty. Tento kámen můžeme umístit do jakéhokoli pokoje, kde potřebujeme zvýšit vibrace. Citrín je kámen hojnosti. Dodává energii a naplňuje životní sílou, abychom si přitáhli to, po čem naše srdce touží. Napomáhá také prohloubit meditaci.

Fluorit rozšiřuje mysl, učí nás uvolnit iluze 3D, nechá mysl dosáhnout spirituálních dimenzí a stát se multidimenzionální bytostí. Napomáhá pochopit univerzální zákony. Nechává z podvědomí vyplout do vědomí potlačované pocity. Zvyšuje sebedůvěru. Harmonizuje tělo a vaše pocity. Léčí citové traumata.

Hematit uzemňuje, ochraňuje, uvádí do rovnováhy tělo, mysl i ducha, nese v sobě silný element jang, napravuje nevyváženosti jin. Odstraňuje vše nepříznivé a zabraňuje negativním energiím vstupovat do aury, nastoluje klid, mír a harmonii. Zvyšuje sebevědomí, schopnost přežít a pomáhá překonat plachost. Hematit obrací pozornost k nenaplněným touhám, představující hnací motor lidského života. Přispívá k soustředění, zlepšuje paměť. Je obzvláště účinný na matematiku a technické předměty. Pomáhá překonávat různá omezení a uvolnit závislosti. Pomocí své energie propojuje energie duše s krevním systémem. Pomáhá nahradit staré, nefunkční modely novými, funkčními. Hematit je hlavní krystal, který aktivuje čakru Země. Posiluje a reguluje tvorbu krve – léčí anemii, čistí krev, pomáhá regenerovat tkáň, podněcuje ukládání železa, mírní horečku.

Chryzokol nám svou jemnou energií pomáhá uvolnit potlačené pocity a vyrovnat se se svou zranitelností a stát se znovu otevřenými a citlivějšími lidmi. Dále pomáhá rozvíjet trpělivost, laskavost, toleranci, soucit a skromnost.

Kalcit nás učí umění být. Jeho energie nezahrnuje užívání mysli a přináší nám vědění v tom nejčistším slova smyslu. Je to jako když se vás někdo zeptá na otázku a vy odpovíte bez přemýšlení a poté si uvědomíte, že nechápete, jak jen jste mohli tuto odpověď  znát. Je to opravdové vědění a přichází jen z bytí. Zprostředkovává nám kosmické vědění. Kalcit vám může pomoci tam, kde se točíte pořád v kruhu, a to tím, že dosáhnete nezbytného vhledu. Pomůže se otevřít pravému pochopení situace. Urychluje vývoj a růst a rozvíjí jasnozřivost. Uvádí do rovnováhy citové napětí a zvyšuje sebedůvěru. Pomůže nám otevřít čakru hvězdná brána. Napomáhá usazování vápníku v kostech a současně brání jejich vápenatění, posiluje kostru a klouby, u malých dětí napomáhá růstu.

Karneol uzemňuje a ukotvuje v současné realitě. Obnovuje vitalitu, motivaci a tvořivost. Aktivuje sakrální čakru a pohlavní orgány. Uvolňuje stagnaci a obnovuje důvěru a lásku ve vztazích.

Křišťál je nejúčinnější léčivý krystal a nejsilnější zesilovač energie na této planetě. Pokud v ruce držíte křišťál, vaše biomagnetické pole se zdvojnásobí. Práce s křišťálem umožňuje naladění na vibraci, kterou potřebujeme k uzdravení nebo ke splnění úkolu. Čistí a uzdravuje jednotlivé orgány a jemnější vyšší těla. Současně vede ke hlubokému očištění a spojení s myslí. Jeho krystaly v sobě uchovávají informace jako přírodní počítač a současně představují duchovní knihovnu, která čeká, až do ní někdo vstoupí. Rozpouští karmu a slouží k naprogramování. Podněcuje činnost imunitního systému a pomáhá hojení popálenin. Kunzit nás spojuje s duší a léčí citové zranění na hlubší úrovni. Uvolňuje strachy a smutek spojené s minulostí a tak nás uvádí do emocionální rovnováhy.

Kyanit čistí a harmonizuje čakry a meridiány, velmi účinně působí na krční čakru, čímž posiluje komunikaci a příznivě pomáhá všem lidem, kteří používají hlas pro svou práci. Vede majitele, aby říkal pravdu. Je to silný vysílač a zesilovač vysokofrekvenčních energií. Zvyšuje schopnost logického a přímočarého myšlení. Spojuje nás s příčinnou čakrou. Rychle slaďuje čakry s vyšším tělem. Pomocí tohoto krystalu se můžeme spojit s vyššími schopnostmi mysli. Vyrovnává v těle mužskou a ženskou energii. Pomáhá indigovým a křišťálovým dětem. Odstraňuje nerovnováhu mozku a mysli tím, že jim pomůže vytvořit nové energetické dráhy, aby se spojili se zdrojem světla. Léčí svalové poruchy, horečku, štítnou a příštítnou žlázu, krk a mozek, léčí infekce.

Larimar je modrý kámen, který nám pomáhá s léčivým a evolučním procesem na Zemi. Přináší klid a mír a spirituální podporu, abychom na Zemi mohli bezpečně tvořit a žít v radosti. Dokáže vyléčit šrámy pocházející ze vztahů v minulých životech a stará srdeční traumata. Odbourává sklon k chování, kterým si majitel sám škodí, například zvyk zaujímat pozici mučedníka, uvolňuje strach a potlačené pocity viny.  Harmonizuje tělo a duši s novými vibracemi. Okenit nám pomáhá porozumět, jak minulost ovlivňuje přítomnost, abychom mohli ze své cesty odstranit překážky. Souvisí s vyšším Já, pomáhá se spojit s životním posláním a naplňovat ho. Rozpouští karmické cykly a urychluje spirituální růst. Vede vás k pravdomluvnosti, pomáhá v odpuštění a uvolňuje staré způsoby uvažování majitele.

Petalit očišťuje auru, uklidňuje a vede k jasné mysli, abychom se mohli naladit na vyšší smysl věcí. Quantum quattro je kámen přeměny, má dramatický účinek na energetické pole, posiluje imunitní systém a aktivuje 12 vláken DNA. Doporučuji přiložit quantum quattro na třetí oko a jiný kámen na solární plexus, čímž člověk vyváží tělo, mysl a emoce. Ukazuje vám další kroky na vaší cestě. Tento pokojný a posilující kámen vám pomáhá přijmout neustále se měnící vibrace. Je mistrem léčby a uvadí tělo do opětovné rovnováhy. Rodochrozit spojuje nižší a vyšší čakry. Jeho růžové světlo učí srdce přijmout a vstřebat životní zkušenosti a zranění bez uzavření se životu, což umožňuje přinést energii vyšších sfér do svého života. Je to nejlepší krystal na pomoc a podporu lidí s fyzickým, psychickým a sexuálním zneužívání. Pomáhá se vyrovnat s odmítáním. Přináší do života nezištnou lásku a soucit. Při meditaci také pomáhá uvědomit si své životní poslání.

Rubín vnáší do života rázný přístup. Dodává energii a rovnováhu. Podněcuje touhu žít. Motivuje a dokáže nasměrovat k realistickým cílům. Podněcuje činnost srdeční čakry a uvádí ji do rovnováhy. Je jedním z kamenů hojnosti a pomáhá udržet bohatství a nadšení. Zastavuje zlost a negativní energii. Napomáhá mysli, aby se ostřila pod vlivem nejvyššího vědomí a nejvyšší možné koncentrace. Na druhou stranu tlumí hyperaktivitu. Rubín je krystal, jenž podporuje potřebu stýkat se s lidmi a vyvolává sexuální aktivitu. Pomáhá nám otevřít sakrální čakru. Rubín odvádí z těla, krve a lymfatických tekutin jedovaté látky, sráží horečku, léčí infekční nemoci, nemoci srdce a oběhového systému, podporuje činnost sleziny, ledvin, nadledvinek a rozmnožovacích orgánů.

Růženín čistí a otevírá srdce na všech úrovních. Dejte si ho v noci pod polštář, noste ho jako přívěšek nebo si ho dejte do čtyř rohů postele. Pokud si vyléčíme srdce, žijeme v radosti a vnitřním klidu, milujeme bezpodmínečně bez očekávání a připoutanosti. Podporuje milovat sám sebe.

Selenit pomáhá v prostoru udržet klid a mír. Otevírá čakru duše a napojuje na energii Plejád. Podporuje telepatii, komunikaci s anděly a duchovními průvodci. Učí nás, jak nejlépe řešit problémy, umožňuje proniknout k jádru věcí a uklidnit zmatek v duši. Pomáhá nám porozumět plánu duše. Umožňuje nám vnést vyšší principy do našeho každodenního života. Rovná páteř a zvyšuje její ohebnost, pomáhá při epilepsii, při kojení a výživě dítěte.

Sodalit spojuje logiku s intuicí a otevírá vnímavost ducha, protože přináší informace z vyšší mysli na tělesnou úroveň. Podněcuje činnost šišinky a třetího oka. Pomáhá porozumět aktuálním událostem a zůstat věrný sám sobě. Je užitečný pro týmovou práci. Sugilit přivádí na Zemi energii fialového záření. Sugilit vás naučí, jak žít v souladu s vlastní pravdou. Provází nás na cestě do minulých životů. Pomáhá nám najít odpovědi na otázky typu „proč jsem tady“, „odkud pocházím“, „kdo jsem“ a „co všechno ještě musím pochopit“. Sugilit pomáhá uvolňovat hluboká zklamání a pomáhá citlivým lidem, aby se adaptovali na pozemské vibrace, a to tím, že uzemňuje. Měl by si ho pořídit každý člověk, který se cítí jako „ztracená existence“, který se necítí na této planetě jako doma. Pomáhá lidem při autismu a dyslexii.

Šiva krystal aktivuje základní a sakrální čakru, zvyšuje a ovládá energii kundalini. Usnadňuje spojení protikladů, jako je mužské a ženské, tělo a duše atd. Obnovuje důvěru v mužskou energii a ve vlastní mužské aspekty. Pomáhá přetínat éterické provazce po ukončení vztahu a u žen uvolňuje „háčky“ v ženských orgánech z předešlých vztahů. Otevírá cestu k novému vztahu. Pomáhá znovu získat ženskost a ženskou sílu. Tektit je mimozemského původu. Umožňuje komunikaci s jinými světy a podporují vstřebávání a udržování vyšších znalostí. Tektit položený na čakrách udržuje v rovnováze proudění energie a dokáže obrátit nesprávný směr jejich rotace. Pomáhá při telepatii a podporuje jasnozřivost. Udržuje v rovnováze mužskou a ženskou energii.

Turmalín pomáhá uzemnit univerzální zákony na Zemi a transformovat omezené lidské pojetí do rozšířeného uvědomění. Posiluje napojení na vyšší energie a pomáhá vnést proud světla do našeho života a Zemi. Pročišťuje a transformuje příliš těžkou energii do podoby lehkých vibrací. Vytváří ochranný štít kolem těla. Napomáhá při léčení dyslexie a paranoidních stavů. Odstraňuje napětí a stres, podporuje imunitu. Tyrkys je účinný léčivý, ochranný a očistný kámen. Umožňuje duchovní naladění, zlepšuje komunikaci mezi hmotným a spirituálním světem. Rozvíjí intuitivní cítění. Vhodný při depresích a vyčerpání.  Vltavín napomáhá indigovým a křišťálovým dětem přijmout život na Zemi a přizpůsobit se mu v souladu se svou od narození vyšší vibrací. Dále se používá na stanovení diagnózy. Záhněda uvolňuje nechtěné části, závislosti, pýchu, stres a sklony k útěku od problémů. Očišťuje, podněcuje změnit svůj život a pomáhá proudu spirituální energie přes nás.

Speciální užití krystalů. Do blízkosti novorozenců je vhodné dát lazurit, jaspis, karneol a tyrkys.

Cvičení - ke spojení nižších a vyšších energií umístěte ametyst do všech čtyř rohů postele, před spánkem požádejte anděly, aby proměnili energii strachu, hněvu nebo dalších negativních energií na energii lásky, odpuštění a další pozitivní energii. Pro uvolnění stresu se posaďte s otevřenými dlaněmi, do každé dlaně si dejte záhnědu, zavřete oči, pomalu a hluboce dýchejte a pociťujte energii a teplo, jak se vašimi dlaněmi rozprostírá do celého těla, tato energie je podobná energii Slunce, která do vás v létě vstupuje, možná se budete chvět, jak vás tato energie bude uvolňovat. Pokud chceteprociťovat energii jakéhokoli výše zmíněného krystalu, můžete dát vždy jeden krystal do rohu postele a v noci budete tuto energii vstřebávat. Během jedné noci pracujte pouze s jedním typem krystalu.