Třetí oko

01.04.2012 11:23

 

Třetí oko

Pozorujte tváře lidí, s kterými přicházíte do kontaktu, získáte tím více informací o jejich osobnosti. Můžete vidět důležité rysy jejich osobnosti, a chcete-li, také jejich minulé životy…

mytus004Zmínku o třetím oku datujeme v duchovní historii od dob, kdy Horus, egyptský bůh Slunce, ztratil oko a namísto něj si vyvinul “třetí oko” na čele přímo mezi obočím. To mu umožnilo vidět i to, co je ukryto pod povrchem, vidět ucelený obraz. A co takový Budha, zobrazen se třetím okem? Náhoda, myslíte? Ve Starém Zákonu najdeme zmínky o lidech, kteří byli velmi vysocí. Stejní lidé jsou často popisováni jako předchůdci lidské rasy, ovšem jen s jedním okem (také kyklopové). Tento orgán zajišťoval telepatické spojení s okolním světem a bytosti je uměly mistrně ovládat. Komunikovali mezi sebou výhradně myšlenkovým přenosem. Postupem času toto oko přecházelo dovnitř lebky a objevily se oči dvě, které umožňovaly vidět ve hmotném světě. Třetí oko bylo sice schováno, ale výborně fungovalo, důkazem jsou Atlanťané. Později, vlivem hmotného světa, se tato schopnost vytrácela, až téměř vymizela, ale dnes máme možnost, určitým tréninkem, využívat tohoto daru.

Procesů k otevření třetího oka je mnoho. Můžeme toho dosáhnout meditací, metoda Reiki je velmi vhodná. Postupným otevíráním “čaker” v lidském těle pomocí vizualizace, v tomto případě 6. čakry, nám umožní, například, vidět auru nejen všech lidí a zvířat, ale i předmětů. Ve skutečnosti je umístěna na páteři jako ostatní čakry. Je přesně tam, kde se hlava stýká s krkem, nad prvním obratlem. Tato čakra podporuje na fyzické úrovni veškeré dění v i kolem hlavy. Posiluje naše smysly, schopnost vnímání i mentální schopnosti. Přesouvá do vědomí podvědomé informace, rozvíjí naši intuici.

Zažili jste někdy něco, související s třetím okem? Zcela jistě, nevědomky, ano. Stalo se vám někdy, že jste měli pocit přítomnosti něčeho v koutku pohledu? Otočíte se, ale nic tam není. Logicky jste zaměřeni na střed pohledu, ale občas vaše vnitřní oko zachytí něco v rohu, kde se může nacházet třeba bytost, která chce na sebe upozornit. Podobné stavy můžete zaznamenat právě ve chvílích, kdy jste buď trénovaní a není pro vás problém otevřít oko, obdaření, nebo jste jen velmi unavení.
Stimulaci třetího oka můžete zažít při nudných poradách, ve škole, ve vlaku, v práci - vidíte tu podobnost? Zkrátka všude tam, kde potřebujete udržet pozornost a víčka se vám zavírají a zavírají, vy s tím bojujete. Toto probíhá na mentální úrovni, v oblasti třetího oka. Vaše vědomí je soustřeďeno na konkrétní oblast vašeho těla a vy se snažíte ve své mysli s touto oblastí manipulovat, což vede k stimulaci energetického těla a probuzení třetího oka.
Osoby, ovlivněné drogou, popisují jisté změněné stavy vědomí, ovšem mají zkreslené vnímání a přesunuty blokovací mechanismy, proto, už kvůli tomu, navození stavu touto cestou nedoporučuji.

Trénink soustředěného pohledu do zrcadla

Zrcadlo bylo vždy považováno jako magické, už proto, že se využívá k zaměření a soustředění naší pozornosti. Cvičení, které zde stručně popíšu, je vhodné provádět kdykoli, ale přeci nejlepší je doba, kdy přijdete z práce, to jste trochu unavení, nebo večer. Nebo právě ve chvíli, kdy se vám to hodí a chce se vám. V žádné případě ne proto, že byste museli. Také si zajistěte, že nebudete ničím rušeni.
Posaďte se pohodlně před větší zrcadlo, ztlumte světlo, umístěné v pozadí. Zaměřte se na bod, umístěný mezi očima, nebo jen na jedno oko, libovolně které chcete. Nepohybujte pohledem, ani nemrkejte. Jestli to nejde, zanechte cvičení a zkuste to později, nebo třeba zítra. Jdete-li na to správně a jste-li dostatečně uvolnění, měli byste asi po 1. minutě ucítit teplo v oblasti krku, nebo mírné chvění. Vizualizujte a otevřete se této energii. Za několik okamžiků se vaše tvář změní v zrcadle. Bude to nějaký překrývaný obraz vašeho vědomí a může mít lidský tvar. Neočekávejte tuto změnu, nebo se nic nestane, pouze buďte soustředění a připravení.
Celé cvičení by mělo trvat pouze 5 - 10 minut, ne déle, a pokud po dvou minutách nic neuvidíte, zanechte toho. Vzpomeňte si na učivo ve škole. Také se nic nenaučíte, když jednou otevřete knihu.

Další způsoby aktivace třetího oka

- pomocí soustředění a hledění do křišťálové koule
- koncentrací do plamenu svíčky
- soustředěním se na oblast mezi očima a plné prociťování
- snaha o otevření na mentální úrovni třetího oka stejným způsobem, jako víčko, ovšem bez jakéhokoli pohybu.

Pokud zvládnete tyto techniky, můžete zaměřit své oko třeba na nějakou věc. Uvidíte ve vzduchu slabé chvění kolem vámi vybraného předmětu, a dále vycházející proužek světla. To nazýváme éterickou aurou. Může se vám chvílemi ztrácet, pokud nejste dostatečně soustředění, ale tento nešvar postupně vymizí. Nezapomínejte, že auru pozorujete tzv. periferním viděním a pohled jinam toto přeruší.

Pozorujte tváře lidí, s kterými přicházíte do kontaktu, zmíněným způsobem, získáte tím více informací o jejich osobnosti. Můžete vidět důležité rysy jejich osobnosti, a chcete-li, také jejich minulé životy.

Nepovažujte tuto schopnost jako paranormální, či mystickou, ale jako zcela přirozenou, kterou jsme kdysi měli a používali, ale časem ji ztratili. Nyní máte obrovskou příležitost se tomu otevřít

Převzato: www.zahady.mysteria.cz