RŮŽENÍN

04.05.2013 09:51

POVÍDÁNÍ PRVNÍ - RŮŽENÍN

V jemnosti a přirozenosti je síla, to je základní specifikum tohoto kamene. Svojí energií podporuje u člověka funkci čtvrté - srdeční - čakry. Po fyzické stránce podporuje chod srdce a pomáhá proti potížím s tlakem ( nízký, vysoký i střídavý ). Automaticky tím podporuje žilní a cévní systém.
Vše souvisí se vším, proto se podíváme na roviny našeho bytí a vědomí a na to, jak nám růženín pomáhá v této oblasti, protože výše uvedené projevy v těle fyzickém jsou jen následky našeho uvažování, myšlení a přístupu k životu. Srdeční čakra nám dovoluje rozvíjet, pozorovat a prožívat citové roviny. Na základě těchto vjemů si většinou ihned něco vyhodnotíme, z citové roviny vytvoříme pocitovou a celý "systém" srazíme do úrovně druhé ( břišní ) čakry plné plusových a hlavně minusových emocí a opět si vytváříme prožitky křečka v kolečku, přesvědčení o své pravdě. 
Růženín podporuje roviny citové, pomáhá nám otevřít srdce v první řadě sami k sobě. Jedině tak můžeme, jako nestranný pozorovatel, zaregistrovat své negativní projevy v oblasti vztahů a začít si na nich pracovat. Nepřijetí sebe sama znamená nepřijetí Vesmíru jako celku a pohrdání. Z toho vznikají pocity samoty, pocity křivd a vynahrazování, vlastnické tendence ve vztazích a sebelítosti.
Růženín neřeší za nás naše vztahové nesrovnalosti, ověsit se dvaceti růženínovými náhrdelníky situaci nevyřeší :) . Pomáhá nám rozkrývat negativní systémy, které jsme si vytvořili my sami. Umí sundat nánosy těchto negativních energií a naviguje nás k příčině, myšlenkovému vzoru, kterého si potřebujeme všimnout, uvědomit si jeho disharmonickou funkci a rozpustit ho, to je na nás.
Při řešení veškerých vztahových problémů si můžete pořídit růženín, přirozeně vám pomůže zorientovat se ve vaší situaci a dokáže ukázat směr. Je jen a jen na vás, zda se rozhodnete tiše důvěřovat a pracovat s tím, co vám růženín ukázal a přirozeně plynout s proudem řeky života, nebo se rozhodnete prosadit systém - Ale já si myslím, že ... - a pak nadávat při pravidelném flastrování rozbitých kolen o kameny v řece :) .


PÉČE A ÚDRŽBA

Kámen noste u sebe, můžete ho i mít v prostoru, kde potřebujete zjemnit atmosféru, také na nočním stolku a pod polštářem má na vás blahodárný vliv a podporuje informace, které k nám hovoří ve snění. Pravidelně kámen omývejte vlažnou, či studenou vodou ( může být i mírně slaná ), můžete použít i měkký kartáček. Po omytí ho nechte odpočívat, nejlépe ve tmě ( sáček, šuplík ), v takových podmínkách si natáhne svojí energii a nevstřebává ostatní informace z prostoru proudící přes světlo. Pokud je kámen již hodně unavený, popraskaný a vybledlý, můžete ho zahrabat do černozemě a nechat ho v ní minimálně tři týdny.
Růženín si můžete i mírně dobít na sluníčku, zde však pozor, dlouhodobé vystavení růženínu slunci ho vypálí ( tzn. kámen vybledne a ztrácí svojí energii ) .

JAK SE ZKAMARÁDIT

Při výběru se nechte vést intuicí, ten správný vás osloví. Nebazírujte na tom, že to nutně musí být náramek, že to nutně musí být neopracovaný růženín a podobně. Nikdy nevíme, co nám ve skutečnosti v dané situaci pomůže, kdybychom to věděli, nevytvářeli bychom problémy a kraviny :) .
Vezměte si kámen do ruky a vnímejte jeho energii a pulz. Poté se v klidu zaposlouchejte do tlukotu vašeho srdce a vnímejte, zda se obě energie ( vašeho srdce i kamene ) přirozeně doplňují a souzní. Tímto způsobem si jednoduše vyberete správně.

V JAKÉ FORMĚ ZAKUPÍTE RŮŽENÍN V GALADRIEL

SUROVÝ - TROMLOVANÝ ( HLAZENÝ ) - NÁRAMEK - NÁHRDELNÍK - HMATKA - PŘÍVĚSEK