Podstata poruchy pozornosti a hyperaktivity 5. duben 2016

26.04.2016 14:59
Děti s ADD a ADHD prostě sem nezapadají. Proč, to už je věc jiná. foto: Pixabay

Podstata poruchy pozornosti a hyperaktivity

5. duben 2016

Raketový nárůst dětí (a dospělých) s diagnózou poruchy pozornosti (ADD) a poruchy pozornosti s hyperaktivitou (ADHD, HKP) nás nutí zamyslet se nad spirituálním významem této anomálie. Děti i dospělí s ADD a ADHD cítí obvykle přemíru energie a musí si najít kreativní způsob, jak ji využít.

Klíčovým slovem je „energie“.

Každá myšlenka obsahuje energii, která je vyslána do vesmíru a přetvořena uvnitř naší společenské mandelbrotovy množiny na „nyní“. Mnoho lidí s diagnózou ADD nebo ADHD má potíže soustředit se na cokoliv všedního: na školu, pravidla a autority. Nebo obecně na všechny, jež s nimi neumí komunikovat nebo jim nerozumí. Existuje mnoho lidí, jimž tato porucha ještě nebyla diagnostikována, ale pociťují stejnou anomálii.

Lidé s ADD a ADHD se učí dovednostem, které jim pomáhají zvládat svou „poruchu“. Ve škole se takové děti umístí do přední lavice daleko od oken. Učitel pak dítěti poklepe na rameno vždy, když zaznamená, že dítě nevěnuje pozornost vyučované látce. Pokud to škola dovolí, může student žvýkat žvýkačku, což lidem s ADD nebo ADHD také pomáhá udržovat pozornost.

U kterýchkoliv jiných zdravotních potíží bych vám poradil brát léky předepsané lékařem, ale v případě ADD a ADHD věřím, že se jedná o „poruchu“, která má zcela jistě spirituální význam, podávání léků je u ní přehnané a lze ji snadno dostat pod kontrolu za pomoci speciálních dovedností.

Lidé s ADD a ADHD mají tendenci přemýšlet nekonvenčním způsobem, neboť jejich mysl neustále těká. Obvykle jsou umělecky a hudebně kreativní a nemají potíže udržet soustředění, když je jejich mysl vytížena činností, kterou milují. Přicházejí s myšlenkami natolik nezvyklými, že je ostatní zpočátku zavrhují, neboť jsou příliš pokročilé a nelze je dostatečně jednoduše vysvětlit tak, aby bylo možné porozumět konečným výsledkům. Bývají často nevinně zapomnětliví a mají potíže pamatovat si věci minulé či současné.

Ačkoliv si mohou rozumět téměř s jakýmkoliv kolektivem, mají potíže do nich zapadnout. Mnoho z nich ani nechce být jejich součástí a distancuje se od jakýchkoliv karmických dluhů spojených s těmito skupinami.

Někteří z nich bývají popisováni jako „rozlítaní“ samotáři nebo tuláci, kteří vyhledávají sobě podobné jedince nebo lidi, jež je akceptují takové, jací jsou, aniž by se museli přizpůsobovat společenským standardům.

Mnozí se cítí zmatení, neví, proč mají ADD nebo ADHD, a nedokáží pochopit, jak je možné, že ostatní si tak snadno pamatují myšlenky z minulosti nebo nedávné doby.

Mnozí se cítí, jako že „sem nepatří“ a mají pojem o tom, kde je „domov“, ne nutně to však bývá „zde.“

Je to náhoda, že počet případů ADD a ADHD roste v době, kdy se lidé inkarnují na tuto planetu a mají jen velmi málo času, aby si pamatovali svou negativní karmu a mohli se s ní vypořádat?

Je možné, že ADD a ADHD jsou ochranným pojistným opatřením, které lidé získají, když chtějí přijít na tuto planetu pomáhat s procesem nanebevzetí bez zátěže v podobě negativního karmického dluhu?

Co když je ve světě, kde je na lidi s diagnózou nahlíženo jako na „odlišné“, tato odlišnost požehnáním a ne prokletím?

Bohužel neexistuje mnoho mně podobných odborníků, kteří mohou poskytnout pohled zvenčí a mají snahu nahlížet na problém v metafyzickém kontextu. Problém je, že Americká asociace psychiatrů a farmaceutická lobby jsou jedna ruka, což dokazuje jedna z posledních poruch, které ustanovila.

Orthorexia nervosa je v podstatě porucha, kdy se stravujete zdravě. To nevymyslíte!

Mou specializací je práce s rizikovou mládeží. Vyvinul jsem program pomoci rizikovým skupinám mládeže, pro děti procházející procesem osvojení (kdy děti z dětských domovů přecházejí k náhradním rodičům) a pro rodiče, kteří potřebují lekce rodičovství. Nejen, že má můj program úžasný úspěch (k dnešnímu datu nikdo znovu neporušil zákon), ale zároveň pomáhá rodinám naučit se spolu fungovat při komunikaci o těchto problémech. Mnoho z mých klientů má nálepku ADD/ADHD. Učil jsem je základním dovednostem zvládání této poruchy, které jsem již v tomto článku zmínil. Mnohé z těchto dětí říkají, že se jim nelíbí, jak se cítí pod vlivem předepsaných léčiv. Je možné, že tyto zprávy jim předává jejich vyšší já? Podle mého názoru tomu tak je. Léky je odvádějí od jejich skutečného já, přitom metody bez léčiv jsou dostupnou volbou. Samozřejmě, že asociace psychiatrů a farmaceutická lobby to nechtějí slyšet... to, co potřebují oni, je diagnóza a scénář.

Problém s farmaceutickou lobby je ten, že NIC NEVYLÉČÍ! Většinou problém vyřeší záplatou a spoléhají na opakující se doživotní byznys udržovaný psychiatrem nebo praktickým lékařem klienta. Jsou však dostupné i jiné možnosti!

Chtěl bych povzbudit ostatní terapeuty a poradce, aby k této „poruše“ zaujali holistický přístup. Jakmile vyloučíte jakékoliv jiné možné psychické onemocnění nebo problém (jako například dyslexii, problémy s příjmem potravy nebo potenciální životní stresory), můžete přistupovat k tomuto problému bez užití léčiv.

Poslední poznámka pro rodiče dětí s diagnózou ADD/ADHD: Věnujte pozornost tomu, co vaše dítě jí, protože to také může být příčinou problému. Zkuste ozdravit jeho jídelníček,omezit cukr a zpracovaná jídla.

Pokud máte ADD nebo ADHD, zkuste nahlédnout do svého nitra a hledejte důvody, proč jej máte a jak jej můžete využít pro dobro své i ostatních. Tento „dar“ jste dostali z nějakého důvodu... Je čas ten důvod najít.

zdroj: www.in5d.com

překlad: Honzoid