Odkyselení těla

22.08.2012 15:46

 

Odkyselení těla
 
Tělo většiny lidí bývá překyselené a to nevyhnutelně vede k nemocem a předčasnému stárnutí. Proto je základem zdravého stárnutí pravidelné odkyselení a remineralizace těla.
 
Pokud má tělo možnost odčerpávat zásadité látky z kostí, vazivových tkání a ze žil, pokouší se takto kompenzovat si přebytek kyselin. Tím se však zbavuje minerálních látek a kosti, a žíly křehnou. V případě cév to může vést k srdečnímu infarktu, mrtvicí, ateroskleróze a osteoporóze - tedy k nemocem, které označujeme jako "stařecké". Překyselený organismus nemůže být zdravý. Stárnutí se prezentuje jako postupující překyselení, demineralizace a znečištění. Překyselení má výrazný negativní účinek při stárnutí.Rozhodně neexistuje jiný spolehlivější způsob k prodloužení o mnoho vitalitou naplněné roky kvalitního života, jako je odkyselení a remineralizace.
 
Překyselení je mimořádně nebezpečné zejména proto, že v překyselený oblastech těla často dochází vlivem acidózy erytrocytů k náhlému zhroucení zásobovacího systému. Dá se to srovnat s ochlazováním vody, které najednou v jistém momentu zamrzne a pak už nemůže téct.
 
Tělo ustavičně produkuje kyseliny: močovou, uhličitou, mléčnou, octovou, solnou. K tomu přistupují ještě trávicí kyseliny. Zásadité látky si však tělo samo nevyrábí, ty mu třeba dodávat potravou.
 
Stres, hněv a negativní myšlenky podporují kyselé znečišťování těla.
 
Příznaky překyselení jsou: křečové žíly, plešatění, vysoká hladina cholesterolu, hemoroidy,celulitida a poruchy prokrvení. Ale nezřídka důsledky překyselení jsou i: žlučníkové a ledvinové kameny, infarkt, bércový vřed a rakovina. Opakované překyselení těla je tedy pomalá sebevražda.
 
Pravidelné odkyselení těla představuje jedinou spolehlivou metodu boje proti celulitidě. Zvlášť účinná je tato metoda zejména tehdy, když se vnější odkyselení spojí s vnitřním. To pomáhá i při revmatismu a dně. A navíc, dostavuje se zjevný efekt omlazení.
 
Buňky se odpadu své látkové přeměny mohou zbavit jen tehdy, když je jejich okolní vazivová tkáň zásaditá. Pokud však jde o přetrvávající překyselení, tělo si vytváří specifické "odpadní skládky", v nichž se kyselina ukládá a zůstává tam, dokud nebude k dispozici dost zásad na její neutralizaci. K tomu však u většiny lidí nedochází nikdy, a tak mnozí lidé dlouho žijí i s nepříjemnou kyselou skládkou v těle, nanejvýš ji občas řeší hladovkou, což však vede k známým "hladovkovým krizím".
 
Překyselením ztrácí tělo i svou přirozenou imunitu proti infekčním chorobám. Kromě toho vznikají podmínky pro tvorbu plísní.
 
Pravidelné odkyselení a remineralizace těla jsou neodmyslitelně nutné pro člověka na udržení zdraví, vitality a mládí až do vysokého věku.