Máte jarní depresi? Máme pro vás pět kamenů, které vám zaručeně pomohou

17.04.2014 09:42

Máte jarní depresi? Máme pro vás pět kamenů, které vám zaručeně pomohou

 

S příchodem jara by každý očekával, že se mu po dlouhé zimě bude zlepšovat nálada, sluneční aktivita je přeci jen o poznání větší než v zimě, příroda se začíná probouzet, dny se prodlužují a venkovní teploty častokrát šplhají k závratným hodnotám. Jarní deprese jsou však častokrát horší než ty podzimní, jelikož množství serotoninu, které si tělo během léta střádá, je již na nule. Představujeme vám proto pět kamenů, které vám v boji s depresí pomohou.

Citrín funguje jako účinný čistič a regenerátor. Je to kámen, který obsahuje sluneční energii, představuje blahodárně působící krystal. Majiteli tohoto kamene zvyšuje jeho tvůrčí schopnost, předává mu teplo a energii. Citrín je šťastný a štědrý kámen, který vás zbaví melancholie a negativní emoce. Z léčebného hlediska je citrín kámen, který navrací ztracenou sílu a energii. Blahodárně působí při chronickém únavovém syndromu  a navracení následků degenerativních poruch do normálu. Citrín zažehnává infekce v ledvinách a močovém měchýři, povzbuzuje trávení, slezinu a slinivku břišní. Pomáhá při očních problémech, podporuje krevní oběh, zbavuje krev toxických látek, podněcuje činnost brzlíku a udržuje v rovnováze funkci štítné žlázy. Pomáhá posilovat nervy. Citrín dale pomáhá zbavovat se všeho škodlivého - příznivě se projevuje při zácpě a pomáhá v boji s celulitidu. Působí blahodárně při problémech s menstruací a některých symptomech spojených s menopauzou, kdy uvádí do rovnováhy jednotlivé hormony.

Záhněda je kámen patřící k první čakře jako nejmocnější kámen křišťálové léčebné soustavy. Má silné detoxikační účinky, pomáhá tělu zbavit se škodlivých látek a výrazně pomůže pročistit tělo od jedů. Jeho hlavní síla se projevuje v léčbě chronických stavů sklíčenosti a deprese. Uvolňuje i citové blokády, které ženám brání v početí. Záhněda posiluje nervy, snižuje vnitřní napětí, křeče a tiší bolesti, ovlivňuje léčbu infekčních onemocnění, vaziva a rakovinových nádorů v počátečním stádiu.

Pestrý achát dodává harmonii, podporuje koncentraci a logiku, činorodost a vytrvalost. Zdravotně mírní horečnatá infekční onemocnění a sráží vysoké teploty. Reguluje hormonální činnost žláz. Posiluje krevní oběh, látkovou výměnu a trávicí trakt. Pomáhá při chudokrevnosti a menstruační nepravidelnosti. Chrání nás před letargií a depresemi a napomáhá k naší dobré náladě.

Ohnivý opál je kámen spirituality, kámen očisty ohněm. Proto je nevhodný pro ty, kdo mají sklony potlačovat hněv, dusí se jím, hromadí ho v sobě a nakonec neovladatelně vzplanou. Lidi mírné a lenivé vyvádí z letargie a vrací je zpět k životu. Tento dynamický kámen vnitřního žáru v nás probouzí životní radost, nadšení, iniciativu a potřebu neustále v sobě objevovat nové ideje. Díky tomuto kameni se z vás stanou spontánní a impulzivní lidé, s jeho pomocí, vervou a odvahou se bez zábran pouštíme do věcí, které jsou pro nás i naše okolí zcela nové a rizikové. Zdravotně podněcuje potenci a funkci nadledvinek.

Modrý avanturín, znám jako kámen štěstí, působí kladně na vše, co má spojitost s prosperitou a majetkem. Chrání před geopatogenními zónami. Posiluje řídící a rozhodovací schopnosti, zvyšuje vnímavost a vytrvalost, povzbuzuje kreativitu a pozvedává inteligenci. Udržuje rovnováhu mezi ženskou a mužskou energií. Modrý avanturín navíc funguje jako účinný duševní léčitel. Pomáhá při kožních nemocech i ostatních obtížích nervového původu. Obnovuje léčivou sílu organismu. Mírní migrénu a potlačuje stres.