Česnek medvědí v soli
01.04.2016 17:04
Medvědí česnek v soli
30 minut(y)+ 2 hodiny odležení
Náročnost 1
Vytisknout Odeslat emailem
Podle tohoto receptu naložený medvědí česnek používáme do polévek, pomazánek atd. Pokrmy, kde přidáme nasolený česnek, nesolíme nebo jen trochu, podle přidaného množství, česnek je slaný dost. V lednici vydrží 1 rok, tedy až do příští sezóny.
500 g | medvědího česneku |
80 g | soli |
sklenice s uzávěrem |
1. Listy medvědího česneku opláchneme, necháme okapat, pak na jemno nožem nakrájíme
2. Promícháme ze solí a necháme 1-2 hodiny odpočinout, česnek pustí šťávu
3. Směs napěchujeme do čistých, vymytých sklenic, povrch zalijeme šťávou z česneku
4. Sklenice uložíme do lednice nebo na chladné míso, směs využíváme na dochucení omáček, polévek, pomazánek apod.