AMETYST

04.05.2013 09:53

 

POVÍDÁNÍ DRUHÉ - AMETYST

Ametyst svojí frekvencí posiluje u člověka jeho šestou a sedmou čakru. Posiluje empatické schopnosti, pomáhá udržovat a rozvíjet stav "nestranného pozorovatele". Je to stav, ve kterém je člověk neutrální, dýchá v klidu, neočekává a proto vnímá více skutečné informace v prostoru ( na více úrovních ). Zde platí věta : kdo mlčí, slyší. Je to stejné, jako při výletě do lesa. Kdo chce vidět lesní zvěř, usadí se potichu v křoví a čeká :)
Fialová barva je barvou ( frekvencí ) vesmírného řádu, proto nám ametyst dopomáhá naladit se na tyto energie a díky nim začít pozorovat sami sebe. Můžeme si tak všímat vlastní nerovnováhy ( negativní smýšlení, minusové povahové vlastnosti, hraní na jistoty ) vůči vesmíru ( přirozenému celku ) a pracovat na sobě.
První krok je vyklidnění vlastních myšlenek, zde ametyst působí jako výborný "antivir" proti zmatečným domníváním, vyhodnocováním a pocitům. Můžeme si ho vzít k sobě ( na sebe ) při relaxačních a meditačních cvičeních. Díky změnám myšlení si pomáháme zlepšovat svůj zdravotní stav a nastupujeme na cestu uzdravení.
Ametyst nám může pomoci od každé nemoci. ne tím, že ho přiložíme na místo a očekáváme, že to samo povolí :). Můžeme ho mít přiložený na problematickém místě, můžeme ho držet a soustředit se na postiženou oblast, ametyst nám rozkrývá příčiny, myšlenkové pochody, kterými si ubližujeme a výsledkem těchto pochodů je fyzický problém. Pomáhá nám vidět negativní myšlení a energie, které si jednak vytváříme sami a jednak negativní toky, které na nás vysílají ostatní lidé. Zde je důležité si zapamatovat, že negativní energie a myšlenky na nás mohou ostatní posílat proto, že máme podobné negativní tendence v povaze a mysli. Proto je přirozeně účinné měnit sebe a ne "válčit" s ostatními s pocitem, že JÁ jsem ten hodný :) Přijatá a zpracovaná vlastnost a negace se dá rozpustit a transformovat, v tu chvíli jsme více imunní vůči negacím z prostoru.
Ametyst ( větší drůza, krystal ) umístěná v prostoru dokáže pročišťovat a ochrańovat. Umístěný k posteli pomáhá lidem v klidu spát, nemůže z člověka stáhnout jeho negativní smýšlení ( stresy, obavy ), upozorní ho na ně a umožňuje přirozenější a rychlejší změnu. Jeho energie automaticky ochraňuje děti.

PÉČE A ÚDRŽBA

Stejně jako u růženínu ( povídání první ) ametyst potřebuje občas pročistit studenou ( mírně slanou ) vodou a nechá se odpočívat ve tmě. Může se vystavit i na slunce, zde také platí pouze na chvíli, jinak ho sluneční paprsky vypálí.

 

JAK SE ZKAMARÁDIT

Při výběru se nechte vést intuicí, ten správný vás osloví. Nebazírujte na tom, že to nutně musí být náramek, že to nutně musí být neopracovaný růženín a podobně. Nikdy nevíme, co nám ve skutečnosti v dané situaci pomůže, kdybychom to věděli, nevytvářeli bychom problémy a kraviny :) .
Vezměte si kámen do ruky a vnímejte jeho energii a pulz. Poté se v klidu zaposlouchejte do tlukotu vašeho srdce a vnímejte, zda se obě energie ( vašeho srdce i kamene ) přirozeně doplňují a souzní. Tímto způsobem si jednoduše vyberete správně.


V JAKÉ FORMĚ SI MŮŽETE KOUPIT AMETYST V GALADRIEL

NÁHRDELNÍK - NÁRAMEK - KORÁLE - PŘÍVĚSEK NA KRK KRYSTAL - PŘÍVĚSEK NA KRK TROMLOVANÝ ( HLAZENÝ ) - TROMLOVANÝ ( HLAZENÝ ) - KRYSTALY