4 snadné způsoby jak si přírodně a rychle pročistit lymfatické uzliny na snížení nafukování

29.04.2016 18:33

4 snadné způsoby jak si přírodně a rychle pročistit lymfatické uzliny na snížení nafukování

Lymfatický systém je zcela komplexní a jeho role je transportovat lymfy přes tělo.


Lymfa je v podstatě čirá tekutina která obsahuje výměšky a bílé krvinky, a skvěle detoxikuje tělo.

K tomu aby se buňky nezachytili, lymfatický systém eliminuje odpad z orgánů a buněk a přesouvá je přes lymfatické kanály.

Zjednodušeně, měli byste uvažovat o tomto systému jako o popelářské autě které nabírá odpad do sebe a vyváží ho.

Tento systém funguje samostatně, neexistuje žádné pumpování a kdejaké výkony které existují v jiných systémech našeho těla a tedy může být lymfa snadno pomalá. 

Pokud se vyskytnou nějaké komplikace, někdy nemůže vyloučit toxiny z trávicího traktu což má za následek že vaše tělo nebude moci stále více odstraňovat odpady z vašeho těla. 

Někdy i lymfa je schopna vytvořit druh tekutinové akumulace ve vašem těle, ale měli byste vědět že to není formovací tuk. Je obvykle zvaný jako falešný záložní lymfatický tuk.
Lymfa se vždy musí pohybovat nahoru, vychází nahoře proti gravitaci bez jakéhokoliv mechanismu a to je důvod proč potřebuje tak hodně pomoci.Imunitní buňky musí být filtrovány lymfatickými uzly a lymfa se musí k ním dostat, není tlačena vzhůru ničím a tedy může zůstat "uvězněna" a ucpat nižší části těla. 



To je důvod proč někteří lidé jsou velmi sedavým a mají oteklé nohy a kotníky, někdy někteří lidé mají problémy s nadměrným množstvím vody poté, co se jejich tělo zapálí, protože jsou narození s nižším počtem lymfatických uzlů.

• Začněte se hýbat       

Jediný způsob jak rozhýbat lymfy je manuálním pohybováním. Stačí cvičit nebo energicky se hýbat - pohyb svalů periferní klade tlak na síť lymfatického systému. Nejefektivnější druh cvičení pro hybnost lymf je skákání přes švihadlo, na trampolíně nebo jen skákání na zemi.

• Udělejte si lymfatickou masáž, nebo suché česání.       

Moje oblíbená strategie na hybnost lymf je lymfatická masáž, kterou vám může udělat profesionál nebo si to můžete udělat sami. Lymfatické usazování a falešný tuk jsou problém, vysoce doporučuji abyste dělali lymfatickou masáž denně.
Odstraňuje mrtvé vrstvy kůže a tak může kůže efektivněji vylučovat toxický materiál. Pamatujte si že čistíme, a vrstvy mrtvých kožních buněk mohou ucpat či zmenšit efektivitu potních žláz. Mrtvé kožní buňky jsou také druhem odpadu, a jejich olupováním odstraňujeme tento odpad.
Navíc, manuální masírování kůže směrem k srdci a ve směru lymfatických uzlů umožňuje lymfa hýbat se více energicky což zvyšuje rychlost detoxikace. 

Také pomáháte upřít biochemický odpad přes kanále přímo do lymfatických uzlů kde se eliminují.

Jeden z důvodů proč lidé získávají zánětlivé problémy v kloubech včetně artritidy je z důvodu akumulace lymf. Celulitida je také zhoršený stav ucpanými lymfu.


• Přidejte Guggul do vaší stravy       

Guggul je další moje tajná zbraň. Je to nejsilnější detoxikační prostředek jaký znám, a když je vaše tělo pro něj připravené, může udělat neuvěřitelné věci. Guggul zvyšuje aktivitu enzymů jater které jsou odpovědné za detoxikaci, zvyšuje efektivitu detoxikačních cest jater. Guggul je také dobrý pro ničení tuku a pro uvolnění tuků-rozpustných toxinů.
Můžete změnit vaši tendenci nafukování a ztluštění změnou efektivnosti vašeho lymfatického systému. Několik aspektů působí na tento systém, včetně lymfatické masáži, manjistha a Guggul produktů.





zdroj:  https://www.healthylivingstyle.net/
foto:  https://www.healthylivingstyle.net/