KRYSTALY-LÉČIVÉ PROSTŘEDKY

14.11.2011 18:33

 

Silná vibrace krystalů může být přenesena do vody. Energie krystalů ve vodě pak vytvoří esenci, která může být použita vnitřně, dána do koupele, aplikována na kůži nebo tuto sloučeninu můžeme dát do rozprašovače a užívat ji jako pokojový rozprašovač. Je důležité mít na zřeteli, že voda reaguje na naše záměry a myšlenky, proto při práci s těmito esencemi je třeba si udržovat čistou mysl. Esence se připravují, pokud daný krystal nemůžeme nosit nebo pokud chceme zvýšit jeho účinek. Je jednoduché připravit takovou esenci. Ne všechny krystaly jsou pro vytvoření esence vhodné, protože některé z nich jsou jedovaté. Dále se budu zmiňovat pouze o bezpečných krystalech. Esence můžeme připravit přímou nebo nepřímou metodou.

Přímá metoda - vyberte nedrolivý a netoxický krystal a očistěte ho. Dejte ho do skleněné misky nebo džbánu s půllitrem pramenité vody a položte ji na místo s přímým slunečním zářením, nejlépe mezi 8 a 11h ranní hodinou. Po třech hodinách odeberte krystal a uzavřete esenci do tmavé barevné skleněné láhve s vzduchotěsnou zátkou. Pokud si chcete uchovat tuto esenci déle než týden, přidejte 25% vodku nebo koňak jako konzervační látku. Uložte ji na chladné tmavé místo a vydrží vám až rok. Nepřímá metoda pro drolivé a toxické krystaly - vyberte krystal, očistěte ho, naplňte misku půllitrem pramenité vody. Umístěte krystal do malé sklenice a dejte ji do misky s vodou, ujistěte se, že voda z misky nepronikne do sklenice s krystalem. Nechte ji tři hodiny na přímém slunci. Poté směs dejte do tmavé barevné skleněné láhve s vzduchotěsnou zátkou. Pokud si chcete uchovat tuto esenci déle než týden, přidejte 25% vodku nebo koňak jako konzervační látku. Uložte ji na chladné tmavé místo a vydrží vám až rok. Takto vytvoříte skladnou esenci, nebolimateřskou esenci. Tato esence se užívá pro dělání dávkovací láhve tím, že odebereme 10 - 20 kapek této mateřské esence a přidáním jí do 56g směsi vody a koňaku. Tak vytvoříme esenci, kterou je možno užívat k léčení. Na tuto láhev napište jméno krystalu, datum přípravy, a zda-li je to mateřská esence nebo dávkovací láhev.

Užití krystalového léčivého prostředku - aplikujte 2 - 5 kapek esence pod jazyk 2x4 za den, nebo aplikujte 10 - 20 kapek do sklenice vody a pijte ji celý den. Mohou být také umístěny lokálně na kůži nebo je můžete aplikovat do vaší koupele. Můžete ji dát do rozprašovače a čistit si tak auru. Pozor na oči. Nepřidávejte do esence žádný alkohol, pokud ji chcete aplikovat blízko očí. Nedrolivé krystaly mohou být umístěny do oleje a masti pro aplikaci na kůži, například do jojobového oleje na měkkost kůže, olej z lískového ořechu pro zpevnění a podporu opálené kůže, olej z jader meruněk nebo broskví pro léčbu obličeje. Nechte krystal v oleji po 48 hodin předtím, než ho budete aplikovat, a nechte krystal v oleji po celou dobu, než ho kompletně neužijete.

Přikládám vhodné krystaly pro léčivé esence. Všechny krystaly se mohou užít pomocí přímé metody, pokud tam není napsané pouze pro nepřímou metodu. Vězte, že v dnešní době problémy lidí mohou mít velmi hlubokou příčinu, a proto někdy nestačí pouze tato aplikace. Na druhou stranu se budeme čím dál míň obracet na doktory a budeme hledat alternativní metody léčení. Achát podporuje trávení a zmírňuje gastritidu. Modrý achát uklidňuje. Mechový achát na plísňové a další kožní infekce. Amazonit na nedostatek vápníku. Jantar se užívá jako účinné přírodní antibiotikum.Akvamarín na celkové povzbuzení. Harmonizuje hypofýzu a štítnou žlázu, je dobrý na bolesti v krku, oční problémy, bolesti zubů a břicha. Aragonit uvolňuje svaly a léčí kosti. Aventurín léčí kožní problémy. Azurit pomáhá v době léčení čehokoliv. Beryl na krční infekce. Kalcit na kožní vředy, bradavice a hnisající rány. Cerusit jako sprej na škůdce v domácích rostlinách. Charoit stabilizuje emoce během rakoviny nebo krize a očišťuje tělo. Kámen chryzantéma (pouze pro nepřímou metodu) na problémy v růstu a na detoxikaci.

Chryzopras uvolňuje stres a bolest břicha. Citrín na problémy při menstruaci a menopauze. Dioptas na bolest hlavy a bolest celkově. Fluorit na viry. Galenit (pouze pro nepřímou metodu) na vředy nebo záněty pod kůží, aplikovat kolem poškozené kůže. Hematit (pouze pro nepřímou metodu) pomáhá zmírnit horečku. Herkimer diamant jako sprej redukuje vliv geopatogenních zón a elektromagnetického záření. Howlit reguluje hladinu vápníku a léčí nespavost. Jaspisvyrovnává minerály v těle. Kunzit na psychiatrické problémy, deprese, pomáhá při léčení emocionálního stresu. Lepidolitpomáhá při menopauze. Měsíční kámen na léčbu nespavosti. Sněhový obsidián na oči. Okenit na kožní vyrážky. Opáluklidňuje oči. Pyroluzit (pouze pro nepřímou metodu) reguluje metabolismus, posiluje zrak, léčí krční potíže a zánět průdušek. Růženín na popáleniny, puchýře, jakékoli kožní problémy, na pleť. Rodochrozit na štítnou žlázu, infekce, kožní problémy. Rodonit na šok a trauma. Ryolit povzbuzuje, posiluje, na svaly. Shattuckit na celkové povzbuzení, obzvláště na podzim. Sulphar (pouze pro nepřímou metodu) a pouze vnější užití na bolestivé otoky a klouby. Topaz na zrak. Tyrkys posiluje imunitu, průtok energie tělem, proti zánětům, na křeče, dnu, revmatismus, detoxikaci, oči. Ulexit(pouze pro nepřímou metodu) vyhlazuje vrásky. Unakit na růst, jizvy a vlasy. Vanadinit (pouze pro nepřímou metodu) jako krém na dýchací potíže, bolesti na plicích, na uzemnění. Zeolit na otoky, detoxikaci, závislost na alkoholu.