3. ČAKRA

19.11.2011 09:54

 

3. ČAKRA

ČAKRA manipura čakra solar-plexu, čakra pupku
NÁZEV manipura
BARVA žlutá
ELEMENT oheň
SMYSLOVÁ FUNKCE zrak
POLOHA přibližně dva prsty nad pupkem a otvírá se směrem dopředu
OTÁČENÍ u ženy otáčí doleva a u muže doprava
ČÁSTI TĚLA spodní část zad, trávicí systém, žaludek, játra, slezina, dutina břišní, žlučník, nervový systém
ŽLÁZY slinivka břišní, játra
HORMONY insulin (žluč)
AROMATERAPIE levandule, rozmarýn, bergamot
KAMENY tygří oko, jantar, topas, citrín, růženín, aventurín, malachit, záhněda, sluneční kámen, žlutý jadeit, fluorit, zlato,
SPÁNEK na zádech, 7 - 8 hodin

Třetí čakra je sídlem emocí - hněvu, strachu, viny, žárlivosti, sobectví, nezdravých tužeb. Je přiřazena elementu ohně, což znamená teplo, energie, aktivita.Čakra přestavuje naše centrum síly. Tudy přijímáme sluneční energii, která kromě toho vyživuje éterické vibrační pole a tím dodává vitalitu také tělu fyzickému a udržuje ho. Třetí čakrou vstupujeme do aktivního vztahu ke třetím lidem. Je to oblast, ze které vychází z našeho těla emoční energie. Odtud, jsou řízeny sympatie a antipatie, schopnost trvalých vazeb a mezilidské vztahy. 
Když je otevřená a funguje harmonicky, máte v sobě pocit míru, vnitřní harmonie, jste spokojeni s postavením v životě. Můžete být sami se sebou vyrovnáni a zárověň respektujete přání a pocity druhých. Máte v sobě jas, který obklopuje i vaše tělo, chrání váš před negativními vibracemi a vyzařuje do vašeho okolí. Máte-li navíc otevřenu šestou a sedmou čakru, poznáváte, že vše viditelné je složeno z různých vibrací světla. Plní se ti vaše přání, protože jste úzce spjati se silou světla, co si přejete přitahujete jako magnet.

blokace

Při jednostranném vlivu nebo chybné funkci třetí čakry. Všechno má být podle vašeho názoru, chcete ovládat svůj svět, prosazovat svou moc a dobývat. Avšak cítíte, že jsi k tomu hnáni vnitřním neklidem a nespokojeností. Pravděpodobně jste zažili málo uznání a potvrzení sebe sama, proto jsi si nemohli vyvinout skutečnou sebeúctu, která se vám nedostávala a kterou teď hledáš ve vnějším světě. Chybí tu vnitřní uvolněnost, připadá vám těžké vypřahnout a uvolnit se. Také lehce vybuchnete, ve vaší podrážděnosti se projevuje mnoho hněvu, které jste během času spolykali bez dalšího zpracování. 
S nedostatečnou funkcí třetí čakry se cítíte často bez odvahy a poraženi. Všude vidíte překážky, které se vám stavějí do cesty. V dětství ze strachu, abys neztratii uznání vychovatelů, rodičů, učitelů,,... jste potlačili své pocity a a spolkli jich víc, než jste dokázali zvládnout. V obtížných situacích máte houpavý strach v žaludku nebo jste nervózní, máte těkavé jednání. Neobvyklé zážitky vám přinášejí strach a neklid.

nemoci

Cukrovka, slinivka břišní, zánět slinivky břišní, nemoci jater, žlučové kameny, dvanácterníkový vřed, kýla, celiakie (tenké střevo), slezina